Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ -ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ.ΚΟΨΙΑΥΤΗ-


Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου
Κοινοποίηση προς
τον κ. Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου
τα μέλη του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου
-------..------
Μοσχάτο 07.03.2012
κ.Πρόεδρε
Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου–Ταύρου την 1.3.2012, παρουσιάστηκε ψευδώς από τον αντιδήμαρχο κ. Δαμηλάκο ότι  δήθεν είχα ψηφίσει υπέρ της έγκρισης του διετούς προγράμματος χρηματοδότησης για τα έτη 2012-2013 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μοσχάτου, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετέχω. Μάλιστα όπως πληροφορήθηκα, το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μεταξύ μελών του δημοτικού συμβουλίου !
 Το γεγονός μου προκάλεσε έντονη έκπληξη και απορία, διότι είναι προφανές από τα πρακτικά της συνεδρίασης του δ.σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ποιά ήταν η θέση μου και τι ψήφισα  σχετικά με τον προυπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης, [θετική ψήφο μόνο για το Πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και  το Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ΜΕΑ (ΚΔΑΠ ΜΕΑ)] χωρίς να υπάρχει το παραμικρό  περιθώριο αμφιβολίας ή παρερμηνείας.
 Εάν ήμουν λοιπόν βέβαιος ότι ο εν λόγω αντιδήμαρχος πριν πάρει το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο και πριν αναφερθεί στο πρόσωπό μου είχε διαβάσει τα πρακτικά  της συγκεκριμένης συνεδρίασης του δ.σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στο οποίο μετείχα και εάν ήμουν βέβαιος ότι στην περίπτωση που πράγματι μερίμνησε να διαβάσει τα πρακτικά , αντιλήφθηκε το περιεχόμενό τους ,τότε θα μπορούσα να κάνω λόγο για σκόπιμη διαστρέβλωση της  αλήθειας και δημιουργία ψευδών εντυπώσεων γύρω από το όνομα και το πρόσωπό μου,για τις οποίες εκφράζω την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία  μου   .   
 Ωστόσο επειδή κανένα στοιχείο δε μου δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι ο  κ. Δαμηλάκος μελέτησε και κατάλαβε τα επίμαχα πρακτικά, αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω ότι το ενδεχόμενο να μη διάβασε καν ο εν λόγω αντιδήμαρχος  τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης του δ.σ της κοινωφελούς επιχείρησης  ή να μην  αντιλήφθηκε το περιεχόμενο τους  θέτει σοβαρά ζητήματα προχειρότητας ή και ανεπάρκειας.
Με την ιδιότητά μου δε ως μέλους του δ.σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης επισημαίνω ότι οι αερολογίες και οι ψεύτικες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για θέματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης υποβαθμίζουν αφενός μεν το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο ,αφετέρου δε την ίδια την Κοινωφελή Επιχείρηση .
 Είναι πράγματι θλιβερό σε μία εποχή που ένα πολιτικό όργανο ,όπως το δημοτικό συμβούλιο ,καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διαχειριστεί  σημαντικά προβλήματα και αιτήματα της τοπικής κοινωνίας ,να διαπιστώνουμε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας συμπεριφορές και πρακτικές ,που χαρακτηρίζουν εκείνο το πολιτικό δυναμικό και εκείνο το πολιτικό σύστημα, που έχει πλήρως  απαξιωθεί και εξευτελιστεί στη συνείδηση των πολιτών  .

Γιώργος Κοψιαύτης
Χημικός μηχανικός
Μελος Δ.Σ κοινωφελούς επιχείρησης Μοσχάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου